Storbyferie i Lyon

Storbyferie i Lyon
Vejret i: Arrondissement de Lyon France
11°C Føles som 11°C
1006hPa 92% 100% 1m/s 63deg

Dette indlæg handler om, hvad du kan lave i Lyon, Frankrig. Den byder på de mest populære attraktioner i byen Lyon, hvorfor disse er vigtige at se, og tips til at komme rundt. Du vil også lære noget fascinerende historie om denne populære europæiske destination. Hvis du er mere interesseret i shopping i topklasse, kan du selvfølgelig læse indlægget om mine yndlingsbutikker i Lyon.

Hvad er Lyon?

Lyon, der ligger i Frankrigs Rhône-Alpes område, er en af ​​de vigtigste byer i Frankrig og en meget værdifuld destination. Det var blot sidste år, at det blev kåret som det bedste sted at besøge af Lonely Planets læsere. Men med en befolkning på omkring 900.000 mennesker, vil denne by ikke overvælde dig med sin størrelse eller popularitet.

Lyon, hovedstaden i Rhone-Alpes-regionen, er en af ​​de smukkeste byer i Europa. Denne by ligger ved sammenløbet af flere floder for enden af ​​en bjergkæde, der fører til Italien og Schweiz. Den gamle bydel i Lyon er hjemsted for nogle af dens vigtigste kulturelle og historiske steder. I det første år af det tredje årtusinde blev Lyon kåret til “Best European Destination of 2003” af European Best Destinations-organisationen.

At komme til Lyon

Når du flyver ind i Frankrigs 2. største lufthavn, kaldet “St. Exupery”, som findes lige i udkanten af ​​Lyon, bliver du mødt af en by, der kombinerer noget af den smukkeste arkitektur i Europa med nem rejse. Du kan komme til Lyon fra lufthavnen via et regionaltog eller taxa.

At komme rundt i Lyon

Det offentlige transportsystem i Lyon gør det meget nemt at komme rundt. Du kan få billetterne til transportsystemet fra enhver salgsautomat i nærheden af ​​lufthavnen. Billetterne er gyldige i en en-dages, to-dages eller tre-dages periode og koster henholdsvis 2,10 €, 4,20 € eller 6,30 € afhængigt af, hvor længe din rejse varer. Med så billige priser kræver det ikke meget at komme rundt i denne by, så du kan bruge dem til fritids- eller forretningsrejser.