Storbyferie i Marseille

Storbyferie i Marseille
Vejret i: Arrondissement de Marseille France
19°C Føles som 19°C
1012hPa 76% 0% 4m/s 336deg

Marseille er en af de største by i Frankrig med en befolkning på omkring 850.000 . Det er også det tredje største storbyområde i Frankrig efter Paris og Lyon. Marseille blev grundlagt som Massilia af romerne, der gav det dets latinske navn.

Byen har været et stort europæisk centrum for handel og handel, men kan også prale af en af Europas ældste havne, kaldet “Grand Port”, hvorfra den har fået sit navn. Byen er en stor europæisk turistdestination, hvor dens nøgleattraktioner er den gamle by, Frioul-øerne og de vigtigste historiske steder, herunder dem, der er relateret til fønikisk og romersk historie. Dens havn tilbyder store færgeruter til øerne Korsika, Sicilien og Sardinien. Byens vigtigste fodboldklub er OGC Nice, og dens basketballhold er OM Marseille. Den Europæiske Kulturhovedstad 2010 var også vært i Marseille.

Musik i Marseille

Med hensyn til musik er det en af de vigtigste byer i Frankrig og huser hovedkvarteret for Solitude Records og We Love You So Records. Kunstnere, der er kommet fra eller boet der, omfatter Édith Piaf, Georges Brassens, Renaud, Jean Ferrat, Arno, David Guetta og César.

Befolkningen i Marseille

Marseille er også hjemsted for et af Frankrigs største udlandssamfund, med cirka 90.000 amerikanere, der bor der samt 50.000 briter og 20.000 italienere. Marseille besøges af mere end 10 millioner turister hvert år. Det har også en travl handelsmesse beliggende i hjertet af byen og er vært for en af de travleste europæiske havne – Marseille har omfattende kommercielle og kulturelle bånd med sine naboer Italien, Spanien, Tyskland og Algeriet.