Ting at lave i Århus

Ting at lave i Århus

Lad os hjælpe dig med at finde ting at lave i Århus.

Solen skinner altid over Århus og det er nok en af grundene til at vi kalder byen i Østjylland for Smilets by.

Vi har fundet en masse ting at lave i Århus, så du ved hvad du skal bruge dine weekender på, når du besøger den største kystby i Jylland.

Tag på cafe ved åen

Åen i Århus forbindes måske mest med nattelivet, da det er her størstedelen af byens natklubber, barer og diskotekker ligger. I dag timerne er det dog et rigtig skønt sted at nyde en kop kaffe eller café burger på en af de mange caféer, mens du lader batterierne op til resten af din shoppetur. Der er mange muligheder og ting at lave i Århus langs Åboulevarden.

Basin 7 på Århus Ø

Hvis du vil ned til vandet og opleve “den nye del af Århus” og arkitekten Bjarke Ingels finurlige arkitektur, er du nødt til at tage et smut forbi Basin 7 på Århus Ø.

Her finder du blandt andet Lighthouse 2.0, som er Danmarks største boligbyggeri.

Du kan også gå en tur langs basinkanten, prøve en af street food boderne, snuppe en tur på wakeboard i havnebassinet eller nyde solen og vandet om sommeren ved Havnebadet. 

Graven og latinerkvarteret 

Sæt tænderne i en omgang fantastisk bagværk fra en af de mange caféer eller bagerier i Graven eller gå en tur om på Mejlgade, se på de gamle farvede huse eller spis moules frites på en af de kendte franske restaurationer Sct. Oluf, OliNico eller Le Basilic.

Der er mange ting at lave i Århus omkring Graven og Latinerkvarteret.

Gå en tur i Øgaderne

I Øgaderne får du virkelig smagt på den gamle del af Århus, som i gamle dage var arbejderkvarteret. Nu kan du gå op imellem de smalle brostensgader og nyde de farvede huse, inden du rammer universitet og universitetsparken oppe for enden af de små veje.

På Nørre Allé finder du en masse spisesteder og caféer, men bevæger du dig op i de små gader slipper du for trafik og butikker og kan nyde en mere stille del af Århus C.

Det er en skøn ting at lave i Århus C, når man trænger til et afbræk fra stress og jag.

Nyd naturen i Botanisk have

Væksthusene i Botanisk Have er en af de mest besøgte seværdigheder i Århus C. Her finder du fire gigantiske drivhuse, som hver især rummer op mod 2000 plantearter i de fire internationale klimazoner. Du kan også gå på opdagelse og finde de mange sommerfugle, der flyver rundt derinde.

Hvis solen skinner er det dog også værd at gå en tur igennem Botanisk have eller ned til Den Gamle By og opleve en masse af den skønne Danske historie.

Fede oplevelser på Dokk1

Hvis du har børn eller er studerende er Dokk1 måske stedet for dig. Ja, kombinationen lyder måske ikke så genial. Men der er både en masse aktiviteter for børn og børnefamilier og samtidig en masse gode områder for studerende, hvor de kan fordybe sig i eksamenslæsning og opgaveskrivning.

Der findes også en cafe hvor man kan nyde en kop kaffe, en kage eller anden mad til studievenlige priser.

Der er ligeledes en masse aktiviteter at lave for børn udenfor og rundt om bygningen.

Hold øje med Dokk1’s hjemmeside og tag ned og oplev en af de mange intime koncerter eller storslåede foredrag eller udstillinger.

Der er mange ting at lave i Århus

Der er uendeligt mange muligheder for aktiviteter og ting man kan tage sig til i Århus. Vi høre meget gerne fra dig, hvis du har andre gode forslag til oplevelser man kan få i Århus C eller omegn.

Skriv en besked til os eller smid en kommentar nedenfor, så tilføjer vi jeres aktiviteter til listen over ting at lave i Århus.

Hvis du ønsker at være aktiv på en anden måde, kan du læse vores artikel om mulighederne for klatring i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *